Március 8. – a nők napja. A tavasz első kedves ünnepe. S bármennyire megkopott már a nőnap eredeti üzenete, a szebbik nemet mindig érdemes ünnepelni. Merthogy ők hozzák életünkbe a tavaszt, a fényességet, ők jelentik számunkra a napsütést, a rügyfakadást. Általuk és értük leszünk jobbak. A tőlük kapott energiával leszünk mi, férfiak is képesek egyre többet és egyre jobban teljesíteni. Általuk leszünk gazdagabbak. Ők jelentik az életet. Ők vigyáznak ránk fogantatásunktól kezdve… 

A képviselő-testület április eleji ülésén bérbe adta az önkormányzati tulajdonú, Fő út 77. szám alatt lévő helyi termelői piacot. Ebből következően a vasárnap délelőtti piac már a Fő út mindkét oldalán zajlik, ami az út íve és a kereszteződés miatt így még balesetveszélyesebbé vált.

A balesetek elkerülése végett a képviselőksebességkorlátozó táblák kihelyezéséről döntöttek. A képviselő-testület a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 34. §-ában meghatározott jogkörében eljárva 30 km/óra sebességkorlátozó, illetőleg azokat feloldó, valamint kiegészítő táblák ki-helyezését rendelte el a Fő út száz méteres szakaszára.

Mindez azt jelenti, hogy május 7-től kezdődően vasárnapokon 500-1200 óra között a település Fő út-ján, a piacok közelében 30 km/óra sebességgel sza-bad csak közlekedni.

     Kérek mindenkit, hogy a fenti időszakban körültekintően közlekedjen a település központjában!

 

Szálku István – képviselő

Június 14-én átadtuk a felújított 1956-os emlékművet, elhelyezve az emlékezés és a büszkeség koszorúját az emlékmű talapzatán.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára meghirdetett Emlékévben az 1956-os Emlékbizottság több konstrukció keretében fogadott pályaműveket. Biri Község Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyet állítani kívánó „Büszkeségpont” elnevezésű pályázati lehetőséget választotta. Ennek során a Községháza előtti Emlékmű oszlopa és lábazata új gránit burkolatot kapott, rajta pedig tábla emlékezik meg azokról a helyi és nem helyi hősökről, akik a községben támogatták a forradalmat.

A június 14-én átadott Emlékmű méltó hely arra, hogy az itt élők megemlékezzenek az évfordulón és méltó helyre tegyék a szívükben és emlékezetükben 1956-ot.

LECSÓ

Az igazán finom lecsó titka a minőségi alapanyagok-ban rejlik. A legjobb, ha egyenesen a konyhakertből gyűjtjük be a hozzávalókat. A lecsó a végtelenségig va-riálható, hiszen tehetünk bele szalonnát, virslit, kol-bászt, rizst, tarhonyát, krumplit, (zöld)babot, cukkinit, karfiolt, tejfölt, gombát, tojást vagy bármi mást, ami éppen jólesik. Van, aki a zöldségeket más sorrendben rakja bele, de szerencsére ez egy folyamatosan variál-ható étek, így bőven kísérletezhetünk vele, hogy meg-találjuk a legkedvesebb és legfinomabb változatunkat.

Meghívó a Biri Község Önkormányzata Képviselő-testületének soros ülésére.

Az ülés időpontja: 2017. április 6. (csütörtök) 1600 óra

Az ülés helye: Le Til Kúria (Biri, Fő út 94.)