A díszpolgári cím adományozására írásban, részletes indokolással ellátott javaslatot tehet bármely helyi személy, közösség, illetőleg szervezet. Községünk első díszpolgári címeit dr. Budai Gyula és Kémeri Ferenc Bálint kapta, akik 2015. december 18-án vették át a díszoklevelet, plakettet és a pénzjutalmat. Ők tehát már egy esztendeje viselhetik a kitüntető címet, valamint élvezhetik az őket megillető, rendeletben meghatározott kiváltságokat.

Biri község díszpolgárai 2016-ban

 

     A képviselő-testület 2016. december 14-i ülésén díszpolgári címet adományozott Farkas Istvánnénak és Dr. Simon Miklósnak.

 

 

     Farkas Istvánné – sajnálatos balesete miatt – nem tudott részt venni az átadó ünnepségen, őt otthonában köszöntötte Vasas László alpolgármester és Dr. Gyirán Zoltán jegyző.

 

 

     A 2016. december 21-i Mindenki Karácsonya ünnepség záró aktusaként Almási Katalin polgármester adta át a díszoklevelet és plakettet Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselőnek.

 

     A testület döntése értelmében tehát ismét egy helyi-, valamint egy nem helyi lakos részesült a „Biri Község Díszpolgára” címben.