Az Egészségfejlesztési Iroda Nagykállói Járás szervezésében megvalósuló ingyenes szív-érrendszeri klubfoglalkozáshoz kapcsolódó plakátot, ide kattintva tekintheti meg, illetve kövesse Biri facebook oldalán az aktuális híreket, eseményeket.

Sok szeretettel várjuk a lakosságot.

Tisztelt Lakosaink!

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Nonprofit Kft. megküldte a

2019. évi hulladékszállítási naptárat.

A Szolgáltató kéri a hulladékgyűjtő edények megfelelő időben történő kihelyezését.

Biri Község Önkormányzata elismerve a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek jelentőségét, pályázati támogatást nyújt ezen szerveztek működéséhez, valamint egyes programjainak megvalósításához.

 

A pályázatot a pályázati adatlapon a kötelező mellékletekkel együtt Biri Község Polgármesteréhez címezve lehet benyújtani:

  1. postai úton a 4235 Biri, Kossuth út 4. címre, vagy
  2. elektronikus küldeményként a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, vagy
  3. személyesen a Geszterédi Közös Önkormányzati Hivatal Biri Kirendeltségén.

A pályázati kiírás és adatlap letölthető a linkre kattintva.

2018 júliusában a Kormány felkérte a helyi önkormányzatokat, hogy 2018. október 15-ig mérjék fel, összesítsék és továbbítsák a Belügyminisztériumnak a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gázszolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások igénybejelentését.

A Magyar Közlöny 2018. évi 186. számában (november 27.) hirdették ki a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtő-anyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI.27.) Kormányhatározatot, melynek értelmében, Biriben 112 háztartás kap támogatást, összesen 1.344.000 forint összegben.

A Kormányhatározat 5. pontja értelmében a belügyminiszter a költségvetési támogatást a  támogatói okirat kiadását követő 15 napon belül egy összegben folyósítja a települési önkormányzatok számára az alábbi feltételekkel:

a) csak 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek a támogatásból;

b) a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli;

c) vállalja, hogy szerződést köt a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezettel, szervezetekkel, amelyben rögzítésre kerül, hogy az  érintett háztartásoknak legkésőbb 2019. december 15-éig biztosítja a tüzelőanyag átvételének lehetőségét;

d) a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-éig teljesíti a  vállalkozó részére.

 

Almási Katalin polgármester

1/2018. (II.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről 

2/2018. (III.1.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 3/2015. (II.15.) önkormányzati rendelet módosításáról 

3/2018. (IV.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 

4/2018. (V.1.) önkormányzati rendelete az egyes anyakönyvi eljárások díjáról szóló 7/2013. (V.1.) önkormányzati rendelet módosításáról 

5/2018. (X.1.) önkormányzati rendelete Biri Község településképének védelméről szóló 11/2017. (XI.25.) önkormányzati 

 
 
 
 
 

 

 

A rendeletek a pdf ikonra kattintva tekinthetőek meg (Foxit Reader vagy Adobe Acrobat Reader programokkal segítségével).

 
 
 

A Gerinctorna 12 hónapon át havi 1 alkalommal kerül megszervezésre, mely egy közösségi egészségfejlesztő mozgásprogram az SZSZBMK-EFI Nagykállói Járás szervezésében.

A szakember mozgásterapeuta végzettséggel és magas szakértelemmel rendelkezik: Jurás Ágnes.

A program a Faluházban kerülne megszervezésre, keddenként 17 órától 18 óráig.

Minden tisztelt településen és más településről érkezőket is nagy szeretettel látunk és várunk. A program ingyenes minden résztvevő számára.

Ezúton is köszönjük a település vezetőségének, hogy támogatják a programunk megvalósítását a helyszín biztosításával.

Moravcsik-Kornyicki Ágota

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak

és Egyetemi Oktatókórház

    EFI vezető, Nagykálló