Elektronikus ügyintézés

Az E-önkormányzat portál (Portál) az ASP rendszert igénybe vevő települések ügyfelei számára biztosít elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat.

Személyes megjelenés, postai sorban állás nélkül küldhetik be kérelmeiket, bevallásaikat, ellenőrizhetik adószámla kivonatukat.

A Portál használata külön regisztrációt nem igényel. Első bejelentkezéskor a KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használható.

Belépés az E-Önkormányzat portálra(https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap)

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJT AZ E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL?

Az E-önkormányzat portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő települések - természetes személy és jogi személy - ügyfelei számára az E-önkormányzat portálon keresztül biztosítják ügyfeleik számára az elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatásokat.

Az E-önkormányzat portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban bejelentkezéshez kötöttek.

 Bejelentkezés nélkül is igénybe vehető funkciók:

 • ÖNKORMÁNYZAT KERESŐ(https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_onkormanyzat_valasztas)
  Itt választhatja ki azt a települést vagy önkormányzatot, amelynél ügyeit intézni kívánja.
 • Űrlapkitöltés beküldés nélkül (ÜGYINDÍTÁS- https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_kereses)
  Bejelentkezés nélkül kikeresheti, megnyithatja és kitöltheti, lementheti gépére, és kinyomtatva akár postán is beküldheti a kiválasztott önkormányzat által publikált űrlapot. Bejelentkezés nélkül az űrlapot nem tudja elektronikusan beküldeni.

Bejelentkezéshez kötött (online) funkciók:

 • Elektronikus űrlap beküldése (ÜGYINDÍTÁS)
  Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél. Az űrlapot kikeresheti, megnyithatja, kitöltheti és be is tudja küldeni.
 • Mentett űrlapok elérése és megnyitása (MENTETT ŰRLAPOK- https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_urlapkitoltes_kesobb )
  A szolgáltatás használatával megnyithatók az elektronikus űrlapkitöltés során, még beküldés előtt Ön által mentett űrlapok.
 • ADÓEGYENLEG-LEKÉRDEZÉS(https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adoegyenleglekerdezes)
  A szolgáltatás használatával lehetősége van az Ön, vagy az Ön által képviselt adózó helyi adóegyenlegének lekérdezésére a kiválasztott önkormányzati adóhatóságnál.
 • ADÓBEVALLÁSI INFORMÁCIÓK(https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adobevallasi_informaciok)
  A szolgáltatás használatával lehetősége nyílik arra, hogy a kiválasztott önkormányzatnál befizetett adójának adóbevallásait lekérdezze.