Tisztelt Birisi Polgárok!
Kihívásokkal, próbatételekkel teli időszakot élünk. Alig jutottunk túl a koronavírus járvány okozta vészhelyzeten, egy másik, az orosz- ukrán háború által előidézett krízishelyzetben találta magát az országunk. A szankciós infláció okozta energiaválság miatt elszabadult árak, a szomszédunkban Ukrajnában folyó háborúról szóló hírek nap-mint nap borzolják a kedélyünket. Úrrá lenni a mindennapok nehézségein, megőrizni az eddig elért eredményeket, s közben építeni, s erősíteni közösségeinket, településeinket, országunkat.
Kormány javaslata által a 2023-as költségvetésben szereplő Rezsivédelmi alap biztosítja a magyar családok védelmét az elszabadult energiaárakkal szemben, míg az Országvédelmi alap az országunk megerősítését szolgálja. Nagy eredménynek tartom, hogy sikerült megőrizni a nyugdíjasok és fiatalok irányába tett vállalásainkat is.
Az elmúlt héten fogadta el az Országgyűlés azt a Békepárti határozati javaslatot, amelyben „kifejezzük elkötelezettségünket a Béke mellett. Azt várjuk el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.” Csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni!” A Húsvét, Nekünk Keresztényeknek a legfontosabb és legnagyobb ünnepünk: Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük.
Ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Gondoljunk csak a rügyező fákra, a tavaszi virágokra, a bimbózó növényekre, amelyek a természet újjászületését, feléledését jelzik. Legyen a tavasz eljövetele a béke kezdete. A borús, szomorú telet eltemettük, tegyük ezt az agresszióval és a háborúval is. Az ünnep közeledtével legyen béke a szívünkben, legyen béke a földön!
 
 
Az egyik legkedvesebb katolikus énekünkkel fohászkodunk az Úrhoz:
Béke fejedelme, szentséges Istenünk!
Úr Jézus szent Szíve, békéért esdeklünk.
Békét adj szívünknek, békét családunknak,
békét nemzetünknek, békét a világnak!
A feltámadás örömhírével áldásokban gazdag Húsvéti Ünnepet kívánok a település minden polgárának!
dr. Simon Miklós
országgyűlési képviselő