A kedvezményezett neve: Biri Község Önkormányzata

A projekt címe: Csapadékvíz elvezető rendszer felújítása Biri településen

A szerződött támogatás összege: 99 167 300 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Biri Község belterületi csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése és fejlesztése történik meg a beavatkozást igénylő területeken. A településen visszatérő probléma, hogy nagyobb esőzések alkalmával a meglévő rendszer nem tudja a szükséges mértékben betölteni funkcióját, a földmedrű árkok részben feliszapolódtak, a nagyobb lejtésű szakaszokon kimosódtak, az érintett útszakaszokon gyakori az iszapelöntés, ami komoly károkat okoz az útban és veszélyezteti a közlekedést is.

Jelen fejlesztés során a Szabadság utcán, a Zrínyi Ilona utcán egyoldali vízelvezető rendszer épül, a Sport utcán egyoldali U mederelemes vízelvezető rendszer épül. A Vörös hadsereg – Bessenyei utcák kereszteződésében a Bessenyei irányából lecsorgó víz folyókával megvezetésre kerül és a települési csatornában surrantóval történik bevezetésre.

A projekt célja a település környezeti állapotának javítása, a helyi vízkár csökkentése. A fejlesztés garantálja csapadékvíz biztonságos elvezetését melynek eredményeként megszűnnek a szükségszerű kárelhárítási munkálatok, ugyanakkor az épületekben és egyéb létesítményekben keletkező anyagi kárral sem kell a továbbiakban számolni. A megfelelő vízelvezetés biztosításával megszűnik az utak és burkolt felületek állagának romlása is. A fejlesztés célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése és a megépült hálózat fokozatos rekonstrukciója.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Biri Község Önkormányzata100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

A projekt azonosító száma:TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00049

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2018.12.31.